Friday, November 13, 2009

Awet Muda - Produk Idaman Setiap Wanita!!




Anda berasa penat, letih dan tidak bermaya? Merasa malu bila wajah anda lebih kelihatan tua dari usia anda?
Lebih parah apabila suami mula complaint 'persembahan' anda semakin lemah dan membosankan?



Awet Muda merupakan produk terbaru keluaran Puteri Alya yang kaya dari alam semulajadi seperti madu, kolagen, sireh, pueraria lobata, saffron, pegaga, kacip fatimah, manjakani, halia dan ubi bit merah. awet Muda telah diformulakan sesuai untuk membina kesihatan tubuh dan mencantikkan kulit, membina rahim dan membantu dalam hubungan keintiman suami isteri.

Harga:
RM30 (W/M)    RM35 (E/M)



Fungsi dan Kebaikan Awet Muda
Mengatasi masalah mengantuk dan memberikan tenaga bagi melakukan tugasan harian
Mengatasi masalah kulit kasar dan berkedut -membantu menganjal, menegang,menghalus dan mencerahkan kulit
Menceria dan mencerahkan kulit wajah yang kusam dan berjeragat
Menganjal dan menegangkan kulit, punggung dan payudara yang telah melendut
Mengatasi masalah wanita seperti senggugut

Membantu memulihan tenaga batin wanita serta mengembalikan keindahan malam pertama dan merapatkan keintiman rumah tangga

Merapatkan serta mengatasi masalah kentut vagina atau masalah vagina berbau serta macam-macam masalah lain.
Membuang angin dalam badan
Membantu mendapatkan bentuk badan yang ideal
Kaya dengan vitamin dan mineral


10 JENIS BAHAN SEMULAJADI TERDAPAT DI DALAM 1 PRODUK

UBI BIT MERAH
Akar ubi bit merah sering digunakan oleh orang-orang China dan Eropah zaman dahulu kerana mereka percaya mengamalkan dalam pemakanan setiap hari akan memberi tenaga badan dan penjagaan kesihatan yang maksimum.Beet Merah (red Beet) sebagaimana ia dikenali di Amerika Syarikat atau akar beet (Beetroot) di kepulauan British dan Eropah merupakan sejenis Ubi yang banyak ditanam orang sejak berkurun-kurun yang lalu.Ia bukan sahaja dijadikan makanan bagi manusia dan haiwan disana, malah pada waktu-waktu tertentu ia digunakan sebagai ubat untuk penyakit-penyakit tertentu.Red Beet atau Ubi Bit Merah mempunyai nilai perubatan yang tinggi. Sejak beberapa kurun yang lalu ia cukup terkenal sebagai ubat bagi penyakit demam kuning serta beberapa penyakit lain.Beet Merah tumbuh liar secara meluas disepanjang persisiran pantai barat eropah dan Afrika Utara. Ia mula ditanam secara terancang di Jerman dan diperkenalkan ke Itali pada kurun ke lima belas.Beet Merah yang tumbuh secara semulajadi mempunyai khasiat yang amat bernilai tinggi dari segi kesihatan. Manisnya yang semulajadi dan kandungan galian yang terdapat dalam beet Merah dapat dijadikan penawar kesihatan yang berkesan kepada manusia.Hasil kajian beberapa orang saintis, beet Merah amat sesuai dijadikan makanan tambahan bagi orang yang perihatin terhadap dan berhasrat menjaga kesihatan diri.Dalam "Encyclopedia of Healting Juice", Dr John Heinerman menyebut, Beet Merah boleh membantu menambahkan darah dan membersihkannya secara semulajadi melalui kandungan galian dan gula natural yang terdapat didalam ubi beet tersebut.Sebuah artikel bertarikh 27hb. Februari 1996 bertajuk "Issue of cancer" mengatakan Beet Merah baik untuk mencegah berlakunya Kanser (Barah). Pendapat dan pandangan yang sama turut dikemukakan ole Hugo Schulz, seorang ahli Farmasi dari Jerman, melalui hasil kajian akademiknya pada tahun 1964 dan H O Kleine, pakar Kanser dari Jerman, yang membuat kajian pada tahun 1983.
- Mengandungi karbohidrat, protein dan lemak untuk tenaga - Mengandungi vitamin seperti: A, B1, B2, B6, B12 dan C untuk membina kesihatan tubuh dan kecantikan kulit - Mengandungi Beta-Carotena dan Karotenoid yang merupakan anti-oksida - Kaya dengan Kalium, Niasin, Asid Folik, Zink, Magnesium, Fosforus, Kalsium, Sulfur, Fodine, Ferum, Kuprum dan termasuk juga galian yang sukar didapati seperti Rabidum dan Cesium - Membantu menyerap nutrien-nutrien yang diperlukan - Membantu buang toksik dalam badan

- Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.- Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.- Menambah tenaga batin.

SAFFRON
Saffron adalah sejenis pokok herba dari Loridacces dengan ketinggian 10 hingga 30 cm. Bunga Saffron mempunyai 3 kelopak bunga dan kelopak daun yang berwarna unggu.
Adalah sangat menarik diketahui , hanya lima hingga tujuh kilogram Saffron kering yang dapat diperolehi dari satu hektar tanah.
Saffron tergolong antara khazanah alam yang termahal didunia. Saffron mengandungi khasiat dan nilai komersial yang tinggi. Kajian sains membuktikan bahawa saffron berpotensi digunakan sebagai salah satu elemen penting dalam penghasilan produk kecantikan kulit. Penggunaan Saffron bukan sahaja dapat mencerahkan kulit sekaligus dapat melembutkan kulit. Bagi anda yang mengidamkan kulit yang cerah dan sihat, Saffron adalah jawapannya.
Bagi ibu-ibu mengandung , Saffron dapat mempengaruhi kecantikan kulit bayi dalam kandungan. Ujian klinikal mengesahkan bahawa ekstrak Saffron mempunyai nilai perubatan. Saffron berpotensi untuk menurunkan tekanan darah dan kadar denyutan jantung serta melancarkan sistem respirasi.
- Mencerdaskan minda- Membantu membuang angin yang berkumpul dalam perut- Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan- Awet Muda dengan kulit cerah dan bersih- Mengurangkan keletihan.- Membantu dalam membina antibodi- Membantu memulih tenaga batin wanita.

SIREH
- membantu menegangkan otot-otot pada bahagian sulit wanita - membersihkan bahagian sulit wanita daripada bakteria dan kuman







KACIP FATIMAH
- Mengatasi masalah senggugut- Meningkatkan keindahan wajah- Elok untuk wanita selepas bersalin




MANJAKANI
- Elok untuk wanita selepas bersalin - Membantu menyembuhkan luka-luka dalaman selepas bersalin- Melicinkan dan memelihara kulit




PEGAGA
-menyegarkan badan- mengurangkan berat badan- awet muda- rawatan lepas bersalin





PUERARIA LOBATA
- membantu menganjalkan kulit yang telah melendut- menegangkan dan menghaluskan struktur kulit- mengurangkan garis-garis halus- mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit- menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri- menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih- kuku akan kelihatan lebih bersinar dan tidak pucat- membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang hodoh- membantu menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur- menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara- mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara- elok untuk wanita selepas bersalin

HALIA
- Membantu menghadamkan makanan. - Membantu membuang angin dalam badan- Menghilang bau busuk mulut. - Menghilangkan kadar kesejukan yang terdapat pada makanan & buah-buahan atau sayur-sayuran apabila telah dimakan atau diminum.


KOLAGEN
- Memelihara kecantikan kulit- Membantu mempercepatkan penyembuhan luka- Membantu memulihkan kekenyalan otot.

 
Cara Penggunaan
1 hari 1 sachet diambil semasa perut kosong sebelum sarapan. Terus dituang ke dalam mulut tanpa perlu dibancuh. Disarankan mengambilnya 2 kotak untuk 1 bulan dan boleh berhenti ketika period.

Isi Kandungan
1 kotak mengandungi 12 sachet. 1 sachet 20 ml. 1 kotak bersamaan 240 ml.

5 comments:

  1. produk awet muda..
    mmg bagus dan berkesan..

    ReplyDelete
  2. SALAM
    erm..AWET MUDA...
    saya dapat rasakan perubahan selepas 3 minggu penggunaan..

    1.badan berasa ringan lagi2 selepas bangun pagi.
    2.saya mengalami piriod pain yang amat teruk.
    sehingga lah melahirkan puteri pertama pun still masih sakit..tapi bulan lepas..sakit tu berkurangan dari bulan2 sebelumnya..
    3.selepas bersama suami..suami menegur..'ayang ada makan apa2 ke..rasa lain la..macam baru2 kawin je.macam belum ada anak je.hi..saya membalas dgn senyuman terindah..
    4.jerawat muka saya dah x naik..n kulit semakin gebu.suami menegur lagi..'abg tgk ayang ni selepas bersalin makin cantik pulak'
    saya tersenyum lagi..rasanya itulah pujian paling manis selepas bertahun membina mahligai bersama..
    5.tiada lagi bau2 yang tidak menyenangkan..
    (dekat situ)..

    dan kini saya mampu tersenyum selepas merasakan wang ringgit yang saya laburkan utk
    kebahagiaan rumahtangga saya kini memberi pulangan yang berganda..

    ini adalah melalui pengalaman saya sendiri..

    kepada pengasas AWET MUDA PUTERI ALYA.terima kasih kerana memperkenalkan produk berharga ini..
    erm..nanti dah habis nk order lagi..hi
    kepada semua..apa lagi..
    selamat mencuba n selamat berjaya..

    ReplyDelete
  3. Iris: amacam, berasa bertambah bahagia lah sekarang kan? kalau nak tambah order lagi bagitau k?

    ReplyDelete
  4. Kenapa tak letak order form kat blog ni?

    ReplyDelete